7 steder med hygge-tid og ikke skærm-tid

Nogen gange byder livet op til dans og hygge, og så er det med at række hånden åbent frem. Sig ja tak, når livet i København indbyder til at nyde dét, uden at det er gennem en skærm. Eksempelvis et fjernsyn, et – fjern(t) – syn. Ja jeg siger det bare, ordene har det med at lege lige så meget med os, som vi leger med dem.

Jeg elsker også mine skærme, bevares. Erfaring siger mig bare, at sociale medier for eksempel, fungerer bedst som en lille godte, du kan se frem til lejlighedsvis at sætte tænderne i.  Så kan du undgå et negativt efterspil af at kigge på andres liv gennem et ’fjernt syn’. Du kender dem, og du ved at risikoen er der, lige så snart du har taget den første bid. Lidt ondt i maven, lysten til at lægge dig i fosterstilling, og en træng til en moddosis. Her kan svaret være de steder i København, der indbyder til analog hygge, på den ene eller anden måde.

Hvor er dine analoge steder? En gåtur byder virkelig op til at være til stede, men der er skam også cafeer og andre beværtninger, der byder op til det samme.  Brug andre sanser end clickbait-sansen; lyt, mærk, føl og se på en ny måde.

God fornøjelse, og husk at kigge op.

Arrebo

Hygge og kvali-tid på Cafe Arrebo

Her er cafeen der direkte og uforsødet frabeder sig alle forme for skærme. I stedet byder de op til samtale, eller at du simpelthen bare nyder deres kaffe, kage og selskab. Dette lækre initiativ blev da også belønnet med en ’Byens Bedste’ pris denne sommer.

Arrebo, Midgårdsgade 1

Bastard

Hygge og kvali-tid på Bastard Brætspilscafe

En af de ting der for alvor kræver din tilstedeværelse er at spille et spil. Og det kan du gøre over en øl eller kaffe på brætspilscafeen Bastard i Huset. Ps. Der er dejligt mange mennesker, der siger ja tak til denne dans på weekendsaftener, så kom tidligt.

Huset, Rådhusstræde 13

Paludan Bogcafe

Hygge og kvali-tid på cafe paludan

Er du den type, der godt kan lide at snige dig til at kigge på andre typer over bogens øverste kant? Så er Bogcafeen Paludan et oplagt sted for dig. Her kan du tage en bog ned fra en af de meterlange bogreoler og gå på opdagelse. Du kan også købe bogen med hjem, hvis du blev fanget af en sproglig krog.

Fiolstræde 10-12

Absalon

Hygge og kvali-tid i Absalon

Kulturhuset Absalon siger det meget godt selv; de er din ’udvidede dagligstue’. Alt efter aktivitetsniveauet hjemme hos dig, kan de da også med rette påtage sig den titel. De byder op til Banko, morgendans, yoga, fællesspisning og samtale.

Absalon, Sønder Boulevard 73

SMK

Det vi vælger at rette vores dyrebare opmærksomhed mod, bliver som regel også tildelt opmærksomhed fra de små mennesker, vi omgiver os med. På Statens Museum for kunst kan du tage på tegneværksted for børn, og vise dem, at det at være sammen om at skabe noget, er en rigtig god måde at være sammen på.

Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48

Politikens Boghal

Hygge og kvali-tid i Politikens Boghal

At lytte er det nye. Lytte til hinanden, podcasts, historier og til fortællinger. Politikens Boghal byder op til et lyt, når deres store trappe omdannes til en masse af lyttende øre. Her kan du høre både danske og udenlandske forfattere og kulturpersoner dele ud af deres ord.

Politikens Boghal, Rådhuspladsen 37

Byens biblioteker

Hygge og kvali-tid på biblioteker

Jeg vil gerne slå et slag for Københavns Biblioteker, hvor dørene bogstavelig talt altid er åbne og mulighederne er mange. Brug dem som læsesal, eller stedet du bliver opdateret på verden, gennem alle de internationale aviser de holder. Læs en digtsamling i en af de hyggelige læsekroge eller deltag i et af de mange events som vores biblioteker holder – de er en truet art, så det er med at støtte dem.

Find dit nærmeste bibliotek på www.bibliotek.kk.dk

I samme kategori

champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

lagkagehuset-1
144A1538-1400x840-2
IMG_9581
blev-aldrig-brugt

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides