Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Oplev København i efterårsfarver

Københavns mange træer og udendørs oaser er nu for alvor hoppet i det smukke efterårstøj. Snart er det sidste chance for at komme ud og opleve det magiske efterår, inden vinteren er på vej. Med en hue på hovedet, et par gode gåsko på fødderne, en to-go kaffe – eller varm kakao – i hånden og godt selskab under armen, har du alt hvad du skal bruge for en hyggelig og frisk dag i den rød-gule natur.

Har du brug for inspiration til hvor din næste efterårs-gåtur skal gå hen i København? Vi guider dig til vores favorit natursteder og oaser i byen!

Læs også: Guide til frisør København

Kastellet

Et af Københavns mest unikke udendørsarealer finder du på kanten af Indre by og Østerbro, tæt ved Langelinie. Kastellet, som i dag er et af Europas bedst bevarede fem-bastionære fæstningsanlæg, er helt utroligt smukt om efteråret, og du vil helt sikkert ikke fortryde en gåtur på de historiske volde.

Botanisk Have

Botanisk Have ved Gothersgade i Indre København er af besøgende især kendt for sit smukke haveanlæg, som ved hver sæson er et kæmpe trækplaster for alle, der skulle mangle et åndehul midt i byen – efteråret er ingen undtagelse! Botanisk Have danner også rammen om vekslende udstillinger og aktiviteter, bl.a. Palmehuset, Sommerfuglehuset og rundvisninger.

Ørstedsparken

I Ørstedsparken ved Nørre Farimagsgade i Indre By får du uden tvivl én af de smukkeste efterårsgåture i København! De sindrige stier, flotte græsplæner som skråner ned mod søen og magiske enorme træer med rødgule blade, danner de perfekte rammer. Og så finder man selvfølgelig også det historiske mindesmærke for H.C. Ørsted i parken, der er opkaldt efter ham.

Vestre Kirkegård

Foto: @Smukkealleer

Vestre Kirkegård i København SV er Danmarks største gravplads – og så har kirkegården nok nogle af de smukkeste allé-stier nogensinde. Især i efteråret! Derfor er kirkegården et populært sted at gå sin efterårs spadseretur med luffer og varm to-go kaffe. Mange fremtrædende personer fra kunstens, videnskabens og den politiske verden er desuden begravet på kirkegården – fra maleren Vilhelm Hammershøi til socialminister m.m. K.K. Steincke.

Frederiksberg Have og Søndermarken

Frederiksberg Have har været københavnernes udflugtssted gennem flere hundrede år – det er svært at lade være med at blive lidt forelsket i den smukke have med de fritstående løvtræer, de mange små borer og det kinesiske lysthus fra 1799. Det kan klart anbefales at kombinere efterårs-udflugten med en tur i Haveselskabets Have ved hovedindgangen, Søndermarken (og Cisternerne) eller Zoologisk have, der ligger i den nordlige ende af haven.

Utterslev Mose

Foto: Emil Andersen

Mellem Nordvest, Brønshøj og Gladsaxe (gå efter Grundtvigskirken og Bispebjerg Kirkegård) ligger en sjælden og vidunderlig naturperle: Utterslev Mose. Et oplagt mål for den korte eller længere spadseretur i efterårets smukke farver. Og var det noget med et særligt syn, så kan du, hvis du drejer lidt væk fra mosen og går op mod Høje Gladsaxe, være heldige at se 3 vilde heste.

OBS: Gør turen til mosen ekstra særlig med snupentur.dk – det er en gocart med plads til 4 personer, der kører jer rundt i området.

Dyrehaven

Ja, hér skal du altså lige et lille smut ud af København (ca. 20 minutter med s-toget). Men så får du også én af de dejligste og fineste efterårsture af slagsen! Dyrehaven ved Klampenborg er en stor naturpark fyldt med skovområder, små søer og åbne sletter. Som navnet måske afslører, er Dyrehaven kendt for sine vilde hjorte, og du vil højst sandsynlig støde på en flok græssende dyr derinde, ligesom du kan få en tur i hestevogn og helt sikkert skal slå vejen forbi det smukke Eremitageslot.

I samme kategori

316963657_557298546405466_7396624508898027258_n
Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
fars-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza

Forsiden netop nu

316963657_557298546405466_7396624508898027258_n
Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
lucia-1
jul

Mad og drikke

fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Instagram Feed

Vores bedste guides

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza