Du går rundt i indre by. Du trænger til en af livets store glæder; mad, vin eller kaffe. Du vil gerne finde en kaffebar, vinbar eller restaurant, der kan være dit eget unikke lille spot. Vi har alle sammen en lille opdagelsesrejsende i maven, der bliver begejstret, når vi gør en ny opdagelse.

Uha! Tænker du måske. Indre by, er det ikke meget turistet, og tjuhej hvor det går? Nej ikke alle steder.
I byens store rum, gemmer der sig mange små rum med en helt særlig atmosfære.

Her får du et smugkig gennem ruden til 4 af dem.
Og så er det din tur!
– Åben døren og gå på opdagelse.

Kaffe: Coffee Collective Bernikow

kaffebar, vinbar og restaurant i indre by


Stockholm, New York eller… dette lille kaffested leder tankerne væk fra København og til noget en anelse mere eksotisk. Den gamle bodega i nye klæder har en bemærkelsesværdig rolig stemning, lige der, midt i indre by. Indretningen er så delikat, at den synes spiselig, og kaffen smager, så bønnerne maler. Deres playliste er også umådelig lækker. Ydmyg, harmonerende, sanselig – ligesom stedet selv.

Kristen Bernikows Gade 2

Mad: The Union Kitchen

kaffebar, vinbar og restaurant i indre by


Tør du indrømme det? Jeg indrømmer det gerne… jeg kan godt lide stemningen ved Nyhavn. Det er turistet og øllerne koster alt for meget, men der er bare en ferie (og medfølgende friheds-) følelse langs den lille havn. På sidegaden Store Strandstræde er du lige akkurat tæt nok på til at fornemme denne stemning. Og langt nok væk til at side i ro og mag og nyde en lækker Tapas. Menuen er delikat, smagfuld og med mange gode kød-frie hapsere.

Store Strandstræde 21  

Vin: Mothers vinbar

kaffebar, vinbar og restaurant i indre by


Vil du smage på lidt forskellige vine, alt imens en mand med skægstubbe og sydlig accent fortæller lidt om dråberne? Ja tak! Dette er en utrolig lækker vinbar, der formår at blande stemningen af dunkel vinkælder med sydlandsk fortovscafe. Du kan nyde et enkelt glas efter arbejde, alt imens du sidder på en, overraskende behagelig, træstub. Eller du kan gå op og få mad til vinen i deres restaurant.

Gammel Mønt 33

Og mad igen: Beau Marche Café á Vins  

kaffebar, vinbar og restaurant i indre by


Du går igennem en mørk port ind i en baggård. Den typiske københavnske baggård hvor du kan høre latter, og tallerkener der klirrer, ud af åbne køkkenvinduer. Du møder et lille baggårshus, hvis vinduer oplyser hele facaden med restaurantens lysende liv. Det er restaurant Beau Marche. På ydmyge kvadratmeter og bag duggede ruder byder de på franske retter, der mestrer simpel luksus.

I baggården v. Ny Østergade 32