Huset har netop i denne måned – februar. Genindført folkekøkkenet. Hver onsdag kan du slå vejen forbi Huset til en omgang mad og en håndbajer ligesom i de gode gamle dage! || Kom forbi om onsdagen til mad og glade mennesker til kun 50 kr!

Folkekøkkener og fællesmiddage popper op alle steder i København i øjeblikket. Og fra onsdag den 13. februar  har det været muligt igen, at spise lækker vegetarisk mad i fællesskab med dine naboer eller andre gode folk i indre by. Kulturhuset Huset indfører nemlig vegetarisk folkekøkken i sit gamle spisehus på første sal hver onsdag mellem 17:00-19:00.

Folkekøkkenet vender tilbage til Huset

Selvom der ikke er mange folkekøkkener i indre København i dag, er folkekøkken-konceptet ikke nyt i Huset. Tilbage i 1973 startede et kollektiv Spisehuset Magstræde 14 og gennem 30 år har mange københavnere slået vejen forbi Huset til et måltid mad, en god snak og en håndbajer. Dengang blev der ofte lavet mad med inspiration fra hele verden, og maden i det nye folkekøkken får da også et nordisk-italiensk udtryk, da den bliver leveret af Italieneren Marco Maccarini, der til dagligt står for Husets Street Food Kitchen; evoo i det gamle spisehuskøkken.

Leveret af Huset

Spisehuset på Husets første sal har gennem tiden huset flere forskellige kulturelle nitiativer og restaurationer. Senest Spisehuset Rub & Stub, der var et af Europas første madspildsrestauranter. Som også er baseret på frivillig passion og fællesskab ligesom det oprindelige kollektiv bag Spisehuset Magstræde 14. Der stadig ses og sidste år afholdte deres 45 års jubilæum i de oprindelige lokaler.

Hvis du vil læse mere om eventet så klik her: Link til event.

FAKTA:
– Spisehusets Folkekøkken
– Sted: Huset-KBH, Rådhusstræde 13, 1. sal, 1466 KBH K
– Hvornår: Hver onsdag ml.17:00-19.00
– Pris: Voksne: 50kr, Børn 0-3: gratis, Børn 4-12: 25kr