Uge 42 starter lige om lidt og det er samtidig ensbetydende med, at skolernes efterårsferie går igang. Derudover betyder det også at DinnerDays er i fuld gang. Konceptet går i alt sin enkelthed ud på at du fra den 9. oktober til den 18. oktober kan spise ude til billigere penge end normalt. DinnerDays giver dig mulighed for at besøge nogle af byens bedste resturanter og heldigvis er der stadigvæk mulighed for at købe biletter til en lang række steder. Hvis du allerede har fået dine feriepenge udbetalt er det samtidig en rigtigt god mulighed for at støtte de allerede pressede restauranter.

Så hvad venter du på? Gå ind på DinnerDays hjemmeside og bestil en aften på lige netop den restaurant du kunne tænke dig at besøge. Vi har heldigvis gjort det nemt for dig og udvalgt nogle af de mest populære steder i samarbejde med DinnerDays hvor der stadigvæk er plads. Udover nedenstående resturanter er der også mange andre steder der er værd at besøge.

No. 2

No. 2 er navnet på lillesøsteren til gourmetrestauranten AOC. Fællesnævneren for de to restauranter er den kompromisløse tilgang til råvarerne, spændende smagskombinationer og et nøje udvalgt vinkort. Sæt dig tilrette hos No.2 på kajkanten på Hammershøi Kaj på Christianshavn og nyd den gode udsigt over Den Sorte Diamant, Københavns Havn og Københavns tårne men du forkæler ganen med gastronomi i særklasse. I forbindelse med DinnerDays i februar tilbyder No.2 følgende menu:

Forret:
Pocheret æg med skaldyrsbisque sauté af fennikel og jordskokker

Hovedret:
Stegt grisenakke med selleri, ristet kål og svampesauce

Dessert:
Bagt æblesorbet med hvidchokoladeskum og æblekagecrumble

DinnerDays menu 210,- (+ billetgebyr) pr. person – bestil via dette link

Kanalen

På Restaurant Kanalen i charmerende og idylliske Christianshavn kan du nyde en frokost eller middag, der er præget af den traditionstro danske gastronomi til frokost og om aftenen med fokus på det franske køkken.  Stemningen er lys og nordisk, og restauranten blev totalrenoveret efter en vandskade i 2014. Det er dog tydeligt, at de har bevaret respekten for det gamle hus og dets historie, men at de samtidig har givet det et yngre udtryk. I forbindelse med DinnerDays i februar tilbyder Restaurant Kanalen følgende menu:

Forret:
Let røget kulmule med østers creme bladselleri og saltet valnød

Hovedret:
Frilands gris med sprød tærte med skovsvampe selleri og fermenteret hvidløg

Dessert:
Thybo ost fra Thise med Karl johan svampe
Danske æbler med karamel hvidchokolade og trøffel

DinnerDays menu 400,- (+ billetgebyr) pr. person – bestil via dette link

JED

Ryesgade på Nørrebro har fået æren af en restaurant, som mestrer Thailands fantastiske køkkentraditioner. Kom indenfor i de lune lokaler hos JED Thai og tag for dig af retterne.

Det thailandske køkken er et krydderi i sig selv. I hvert fald, når du trænger til at spice tilværelsen op med fantastiske spiseoplevelser spækket med farverige grøntsager, smagfuldt kød, fisk og tilbehør.

Forret:
Sprøde wontons med tigerrejer, vand kastanje og tamarind

Hovedret:
Panang med nakkefilet, sød basilikum og jasminris

Dessert:
Kokos pannacotta med mango og passionfrugt

DinnerDays menu 210,- (+ billetgebyr) pr. person – bestil via dette link

Mør

Hvis du er vild med smagen af godt kød, er MØR Restaurant & Bar lige stedet til din næste restaurantoplevelse. I det hippe kvarter Kødbyen på Vesterbro i København er der gang i både pander og gryder, når MØR går i køkkenet. Her er de eksperter i at stege en bøf til perfektion, og de ved lige præcis, hvordan den skal skæres. I forbindelse med DinnerDays i februar tilbyder MØR Restaurant & Bar følgende menu:

Forret:
Færøsk Laks - Fennikel - Peberrod - Ristet Rug

Hovedret:
Bålgrillet Dansk Kalv - Gulerod - Mandel - Bordelaise Sauce

Dessert:
Kakaois - Browine - Saltkaramel - Maltknas

DinnerDays menu 210,- (+ billetgebyr) pr. person – bestil via dette link

Huks Fluks

Huks Fluks er inspireret af sydens livlige bistroer med en uhøjtidelig stemning og muligheden for at nyde et hurtigt måltid af god kvalitet i hyggelige omgivelser når som helst på dagen.

Der sættes en stor ære i hurtigt at kunne servere retter af god kvalitet. Menuen består af et udvalg af enkle bistroretter med inspiration fra hovedsageligt de sydeuropæiske køkkener. Den bliver jævnligt skiftet og tilpasses sæsonens udbud af friske råvarer.

Forret:
Lakse- og havkattatar med limedressing og pinjekerner

Hovedret:
Pluma Iberico med jordskokker og trøffelsauce (Det måske bedste stykke kød fra grisen)

Dessert:
Creme brulée

DinnerDays menu 210,- (+ billetgebyr) pr. person – bestil via dette link

I kan evt. også læse denne guide til endnu mere inspiration.