Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Metalfestivalen Copenhell 2019 på Refshaleøen var en succes igen

Billede kilde: Devilution.dk/Jacob

Refshaleøen kan nu hvile trygt i sin grundvold igen, for de næsten 25.000 metalfans er salige smuttet hjem efter 4 dages ildsprudlende og dødsgrowlende festival henover weekenden. Som altid har humøret været højt blandt gæsterne og selvom metalmusikken brager derudaf og lyder som larm i manges ører, så er og bliver Copenhell én af de mest populære subkulturelle musikfestivaler i Danmark.

Det lækre varme sommervejr med 20 grader og solskin har da også givet de metalglade festivalgæster fra ind- og udland masser af grund til at nyde livet med kolde fadøl og headbanging til enhver afart af den bredspektrede metalmusik. I år bød Copenhell igen på vidt forskellige former for underholdning – fra vilde skater-tricks til at smadre gamle biler!

“DM i Destruktion”

blev nemlig afgjort på Refshaleøens støvede jord, da to friske hold konkurrerede i at smadre hver deres bil så meget som muligt, på kun 10 minutter! De to hold mødte op 5 mænd/kvinder høje, iklædt pandakluns og ballerinaskørt, mens et overvældende stort publikum overværede den manuelle bil-destruktion på behørig vis bag “Smadrelandets” høje hegn.

Sæt kryds i kalenderen og oplev refshaleøen

Metal-giganter satte Copenhell i dybe svingninger

Det har været et imponerende program, Copenhell 2019 har budt på, og anmelderne falder da også i svime på række. I GAFFA, hvor musikanmelder Simon Nielsen næsten måtte ty til poesi i sin anmeldelse af de ikoniske maskebærende Slipknot, fik 5 ud af 6 stjerner, og denne koncert må da også siges at være på top 3 over årets Copenhell koncerter.

SLIPKNOT:

De 9 mand store band Slipknot har siden deres dannelse i 1995 skabt deres helt eget univers med uhyggelige masker og ikke mindst ladet vreden flyde ud i deres hårde tekster som fx “PEOPLE EQUAL SHIT”.

Den karismatiske Corey Taylor fra Slipknot gav vreden frit løb bag masken på Copenhell – imens fik 15.000 metalfans deres hedeste crowdsurfing-drømme opfyldt. Kilde:Ekstrabladet.dk

BAEST:

I top 3 sætter vi også koncerten fredag på scenen “Hades”, hvor det danske dødsmetal band BAEST holdt et enormt publikum i et stramt greb. Bandet er trods dets unge alder blevet overraskende populært i metalmiljøet – og måske vil de formå at skabe større udbredelse af metalgenren, da DR netop nu sender en doku-serie om bandets første tour.

SCORPIONS:

Hvad er en ægte metalfest uden de gode gamle rock’n’rollere fra en svunden tid? Der må have været noget i vandet dengang, for de tysk-svenske Scorpions væltede Copenhell anno 2019 med en voldsom kraft og et mindeværdigt sceneshow: Som eksempel leveredes monsterhittet “Wind of Change” med en stort nærvær og energi – og intet mindre end en kopi af Berlinmuren og lidt rapelling! Et voldsomt smukt brag på Refshaleøen, der inviterede uforglemmelige ikoner ind til hæder og ære, så man kunne se den store udvikling, metalgenren har gennemgået.

Copenhell 2020 – hvad kan du forvente?

I år såvel som sidste år blev Copenhell udsolgt hurtigt, og tendensen er klar: Copenhell er en ambitiøs festival, der får kløerne i de største og mest interessante metalnavne fra alverdens genrer og lande.

Samtidig formår festivalen at holde festen traditionsrig og vedkommende for alle aldre – faktisk ser man overraskende mange børn følge i sin far eller mors hånd – dog med høreværn på, selvfølgelig!

Metalmiljøet er af tradition overraskende venligt, selvom tonen kan være til den frække side af det umiddelbare – men husker du t-shirten med dit yndlingsband og dit sorteste outfit, så er der plads til alle uanset alder, præferencer, baggrund og udseende.

Til Copenhell vil du derfor altid kunne nyde en kold fadøl på græsset med vennerne, prøve kræfterne af i Smadrelandet og nyde den skønne, rolige havnestemning ude på Refshaleøen.

Se at få fat i en billet til Copenhell 2020, straks de kommer ud – for de forsvinder tilsyneladende hurtigere end en softice i Helvede!

Læs mere om Copenhell 2019

I samme kategori

smk
Stig-Rossen-Julekoncert
candle-1
byhaven-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
Pub-quiz

Forsiden netop nu

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
Amazing Space
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

dsc7699
Dining Six. Cinco
ROJA_1920x1080-2-1
Copenhagen Light Festival

Mad og drikke

Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen
fars-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Annoncørbetalt

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
Pub-quiz