Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Refshaleøen – Oplev København fra den mest rå og lækre side!

Kilde til billede

Tag på en vild opdagelsesrejse på Refshaleøen, der kun er 10 minutter fra centrum.

Går du tur på Kastellet og når ud til vandet ved Langelinie en tidlig aften, vil du sikkert først og fremmest se de ihærdige turister, der lige skal have et sidste snapshot af Den Lille Havfruen i det gyldne aftenlys. Mens solen går ned og freden så småt sænker sig over Østerbro, retter du blikket over havnens klukkende vand. Der er stadig glitrende lys på den anden side og de fjerne rytmer og toner, når dine ører, mens den gule havnebus lægger an til dok få meter fra Havfruen.

Refshaleøen sover bestemt ikke, og du kan være der på under 10 minutter, hvis du springer på Havnebussen. Så – er du klar til at tage på opdagelsesrejse i et københavnsk parallelunivers?

Refshaleøen – stedet for events

Refshaleøen har altid været et dynamisk sted med plads til store armbevægelser. Den 500.000 m2 store halvø har siden midten af 1800-tallet givet rum til Københavns største skibsværfter og motorfabrikker. B&W er det meste kendte skibsværft, som beskæftigede op mod 10.000 københavnere i sin storhedstid, men måtte lukke i 1996. De gigantiske maskinhaller står tilbage som mindesmærker over de mange, gigantiske skibe, der har været gennem værftets haller.

I dag summer Refshaleøen og dens haller igen af aktivitet. Ligeledes er de forhenværende industrigrunde, kajer og rå havnemoler nu er blevet en frodig ø for alverdens kulturelle initiativer. Der er et storslået udeliv med plads til alt fra eksplosive events til store visioner og livsnyderi med blik over havnen. Fra centrum har du omkring 10 – 15 minutter med bus, havnebus eller cykel – og så er du pludselig i et helt andet univers!

Til musikelskeren

Refshaleøens kringlede havnelinie byder også på store grønne arealer, hvor du sommeren igennem kan deltage i musikfestivaler – for enhver smag!

Distortion – gadefest og klubstemning med hav og sol

Hvert år i juni byder byens største gadefestival Distortion ind til afslappet klubstemning og natlige dansefester under åben himmel. Festivalen eskalerer over de sidste 3 dage, hvor hele festen rykker ud på Refshaleøen. Her finder du et væld af udendørsscener med internationale DJs og elektroniske koncerter. Herudover kan du nyde et forfriskende bad i havnen, når dansefødderne har brug for et hvil.

Copenhell – Metal ad libitum!

Op mod sommerferien er det de hårdere genrer, der overtager Refshaleøens rå omgivelser. Copenhell er en 4 dages rock- og metalfestival, som hvert år byder på internationale hovednavne fra et væld af hårde genrer. Copenhell er Danmarks største metalfestival og den leverer en forførende og gennemført totaloplevelse i metallens rå univers. Her kan du forkæle smagsløgene med kulsorte pølser og burgere, skåle med vennerne foran en ildsprudlende kirkeskulptur. Alt dette mens du rocker igennem til ikoner som Slayer, Black Sabbath og Scorpions!

Et gastronomisk eventyr på Refshaleøen

Madglæden på Refshaleøen er på ingen måde afgrænset til festivalerne. Året rundt finder du Københavns mest fremtrædende gastronomiske scene rundt omkring langs havnelinjen. Reffen Street Food byder på et enormt udvalg af nye takes på street food fra verden over. Her kan du nyde maden med udsigt til Københavns takkede tårne.
Hos restaurant Amass, som er skabt af en tidligere Noma-kok, er der mulighed for at opleve både deres yderst kulinariske gourmet-oplevelser og deres have med diverse krydderier og urter, som skiller sig ud fra omgivelserne i den industrielle lokation.

Er du på en dagstur kan du også nyde brunch på det populære Lille Bakery eller den charmerende bistro og bar La Banchina.

Reffen street food

Til øl-entusiasten og strandbar-løverne

Skal du prøvesmage Refshaleøens udbud af drikkevarer og lækker havnestemning, så er der et væld af nytænkende og geniale koncepter rundt omkring. Baghaven hedder Mikkellers rå ølbar, hvor du kan smage på nye øltyper fra Danmarks mest visionære og succesfulde bryggeri.

En anden charmerende perle er Halvandet, som både råder over en stor indendørs café og restaurant. Herudover er der også et enormt udeområde med et gennemført koncept og strandstemning. Her kan du nyde drinks i solen fra en magelig strandstol, snuppe en cappuccino efter en dukkert i havnen – eller ligge til ved molen i egen båd eller kajak.

Udforsk samtidskunsten helt tæt på

Copenhagen Contemporary er Københavns største kunsthal for samtidskunst. Den havde først til huse på Papirøen syd for Refshaleøen, hvor kunstelskere verden over strømmede til. Nu kan store kunstnavne fra ind- og udland folde sig ud på hele 7000 m2. Det foregår i  de smukke og rå industribygninger, hvor du altid er garanteret en totaloplevelse inden for installationskunst. Blandt andet har kunstkollektivet Superflex markeret genåbningen med deres enorme installation “One Two Three Swing!”. Den bestod af lige dele dynamisk deltagelse med en skov af 3-mandsgynger såvel som eftertænksomhed og tidens tyngde i form af et gigantisk pendul.

Copenhagen Contemporary

Til vovehalsene

Til vovehalse byder Refshaleøen på et væld af vilde aktiviteter og udfordringer for alle aldre, hvor adrenalinen kommer op på max.

Klatring og vilde udspring

Urban Ranger Camp byder på Europas højeste highroping, hvor du kan udfordre dig selv og vennerne med klatring og andre vovestykker i 50 meters højde! I samme genre huser de gamle industrihaller nervepirrende paintball og en enorm klatrehal, ved navn Blocs and Walls. Ved havnekanten kan du prøve bungyjump ved Halvandet, eller vandski og wakeboard ved Copenhagen Cable Park.

Bungyjump.dk ved refshaleøen – foto: @paa_spk via instagram

Skihop på Amager Bakke

Senere i 2019 kan ski- og snowboardelskere drage til Refshaleøen for at vise sine skills, uanset årstid og vejr! Amager Bakke, eller Copenhill som skibakken mere internationalt kommer til at hedde, kombinerer leg og fritid med visionær arkitektur og et stærkt fokus på bæredygtighed. På Amager Forbrændingen har succes-arkitekterne fra BIG nemlig designet en enorm tilbygning, som former sig opad forbrændingen. Og hvad skal det gøre godt for, tænker du? Det er skam en helårs skibakke, hvor den grøntfarvede piste starter i halsbrækkende højde tæt ved forbrændingens skorstene. Men det er også muligt at vandre og klatre på den gigantiske tilbygning.

Med jævne mellemrum sender forbrændingen røgringe op. Det bringer sammen med andre innovative miljøtiltag bæredygtigheden ind, som en naturlig del af de aktive gæsters bevidsthed.

Så er der vist heller ingen grund til at flyve langt bort på skiferie længere – for eventyret ligger blot et kort smut over havnen!

Copenhill ved refshaleøen

Boldspil på fodboldfabrikken

Fodboldfabrikken ligger næsten lige ved siden af Copenhill som er ved kanten af refshaleøen. Hos Fodboldfabrikken er der flere muligheder for at leje en indendørs fodboldbane. De kan lejes en hel dag til en turnering, en aften til julefrokost eller på timebasis med vennerne.

Udover foldbold har Fodboldfabrikken indgået en aftale med en samarbejdspartnere Action World i starten af 2019 for at tilføje nye oplevelser. Det indebærer både Lasergame, bueskydning, SegWay-race og det populære bumperballs, hvor man er pakket ind i en stor oppustelig bold.

Efter afslutning af de valgte spil kan man besøge klubhuset, hvor der serveres kolde drikke, snacks and god stemning.

Fodboldfrabikken

I samme kategori

generator-copenhagen-playbar-7
Amazing Space
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
cover-2

Forsiden netop nu

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
Amazing Space
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

dsc7699
Dining Six. Cinco
ROJA_1920x1080-2-1
Copenhagen Light Festival

Mad og drikke

Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen
fars-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Annoncørbetalt

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
cover-2