Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Restaurant Klubben: hyggeligt, dansk og hjemligt

Restaurant Klubben, eller bedre kendt som bare “Klubben”, er en hyggelig, dansk restaurant placeret centralt på Vesterbro i København. Et stenkast fra Vesterbrogade og Vesterport station finder du Klubben. Udefra ligner restauranten stadig et værtshus, som det var for 29 år siden, men lige så snart du træder indenfor, bliver du mødt af en hyggelig, varm og ikke mindst hjemlig stemning, som gør, at du med det samme føler dig velkommen. Det er kontrastfyldt at gå fra gadens larm og mange biler til at træde ind i restaurantens, rolige atmosfære.

Restaurant Klubben københavn
Restaurant Klubben

Tove Ditlevsens Mindehave

Tove Ditlevsen har altid brugt værtshuset til både at drikke, skrive bøger og ikke mindst spille på sit klaver, som stadig står i restauranten, som ét af de mange mindemærker, der er bevaret fra gammel tid. Tove Ditlevsen døbte værtshuset Klubben og til minde for hende, er navnet bevaret.
I 1993 overtog Daniella værtshuset. Hun brugte to måneder på at lave værtshuset om til den restaurant, som man i dag træder ind i. Den skønne gårdhave, som ligger i forlængelse af restauranten, er opkaldt efter Tove Ditlevsen og kaldes derfor for “Tove Ditlevsens Mindehave”. Haven bruges hyppigt året rundt til både små og store selskaber. Det er det perfekte åndehul midt i byen.

restaurant Klubben København
Tove Ditlevsens Mindehave

Et hjem for alle

Det vigtigste for Daniella er, at alle føler sig velkomne i Klubben. Her er der plads til alle – om du er ung eller gammel, advokat eller hjemløs, så er der plads til lige netop dig. Der er altid mange mennesker, og det gælder både stamgæster og nye gæster. I Klubben får alle den samme, hjertevarme behandling. Her må man grine, græde, larme og gøre præcis, som det passer én. Det vigtigste er blot, at alle hygger sig og føler sig hjemme. Som Daniella siger: “Du kan komme i sutsko, jeg er ligeglad. Bare du føler dig hjemme.” Restaurant Klubben er et hjem for alle.
Gennem årene har Klubben også været stamsted for mange kendte kunstnere, som har brugt værtshuset og nu restauranten som inspirationssted. Navne som Kim Larsen, Erik Clausen, Anne Linnet og Anker Jørgensen, er blot nogle af dem, som er kommet fast i Klubben gennem årene. Det mærkes tydeligt i restauranten, hvor man f.eks. kan se et billede malet af Erik Clausen til Daniella.

restaurant klubben København
Daniella, ejer af Restaurant Klubben

Dansk mad ad libitum

Du kan hver dag møde Daniella i restauranten, som serverer dansk, traditionel mad med et smil og en kæk kommentar. Restauranten er hyggelig og rumlig med rødternede duge, som man kender det. I Klubben finder du kun traditionel, dansk mad. Det er klassisk, gammeldags dansk mad lavet fra bunden – præcis som mormor lavede det. Det er store portioner, så ingen går sultne derfra! De mest populære retter er deres stegt flæsk ad libitum, hvor de hver uge svinger hele 750 kg stegt flæsk over disken – alt sammen lavet i ovnen, som giver den perfekte sprødhed. Derudover er retter som gammeldags okstesteg ad libitum og schnitzel populære blandt stamgæsterne. De har selvfølgelig også smørrebrød samt klassiske danske desserter som gammeldags æblekage, rødgrød og hjemmelavede pandekager.

Restaurant Klubben
Stegt flæsk ad libitum

Klubben holder forskellige arrangementer året rundt som f.eks. valgaften, hvor der selvfølgelig serveres valgflæsk og julefrokoster med det hele. Desuden holder Daniella en årlig middag, hvor hun inviterer et plejehjem på besøg i restauranten på hendes regning.

Næste år, mere præcist d. 19. august 2023, fylder Restaurant Klubben 30 år, og det skal selvfølgelig fejres. Desuden fylder den skønne ejer Daniella selv 70 år, og derfor er det da den perfekte anledning med en 100 års fejring!

Adresse: Enghavevej 4, 1674 København V
Åbningstider: Alle dage fra kl. 11.00 til 23.00
Køkkenet: 12.00 til kl. 21:45 (Søndag 12.00 til 20.45)
Alle dage: Smørrebrød fra 12:00 til 16:00

Læs mere eller book et bord her.

I samme kategori

Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen
fars-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
Pub-quiz

Forsiden netop nu

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
Amazing Space
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

dsc7699
Dining Six. Cinco
ROJA_1920x1080-2-1
Copenhagen Light Festival

Mad og drikke

Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen
fars-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Annoncørbetalt

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
Pub-quiz