5 x stegt flæsk i København
København ligger ikke på den lade side, når det kommer til steder at spise stegt flæsk. Tværtimod er det super nemt at finde en restaurant, der serverer den danske nationalret.
Her får du en guide over 5 steder, der er værd at besøge.
Restaurant Klubben – Klassisk stegt flæsk på Vesterbro eller som take away
Når man taler stegt flæsk, kan man ikke komme udenom Restaurant Klubben, der vel nærmest kan betegnes som kongerne på området i København. Restauranten slår sig op på at servere god gammeldags dansk mad, og jeg er enig, men samtidig ikke et sekund i tvivl om, at stegt flæsk er Klubbens guldgruppe.
Maden serveres af tjenere, der nok vil betegnes som ældre end gennemsnittet i København, hvilket kun bidrager til stedets Vesterbro-charme. I forlængelse af Klubben ligger Tove Ditlevsens Mindehave, hvor man kan sidde gemt væk fra storbyen.
Restauranten adskiller sig ved også at tilbyde stegt flæsk ud af huset gennem Wolt. Så skal du have gæster og vil slippe for lugten af gris i gardinerne, eller kan du bare rigtig godt lide flæsk i egne rammer, så er Restaurant Nyboder et godt bud.
Hvor: Enghavevej 4, 1674 København V
Pris: Ad libitum for 199 kr.
Restaurant Nyboder – kendt for det sprøde stegte flæsk
Tæt på Nyboder og den populære bodega Borgerkroen ligger Restaurant Nyboder. Her laver de danske klassikere i ligeså klassiske og hyggelige lokaler. For at komme på denne liste, har køkkenet naturligvis også stegt flæsk på menuen.
Restauranten er blevet kendt for sin danske mad, det sprøde flæsk, den hyggelige stemning og det gode gamle danske musik. Deres retter laves fra bunden af gode danske råvarer og alt bliver serveret med masser af kærlighed!
Hvor: Borgergade 134, 1300 København K
Pris: 189 kr. pr portion eller ad libitum for 239 kr.
Søpromenaden – dansk mad ved søerne i København
Gammeldags dansk stemning, ternede duge, høflige, ældre tjenere og et ældre klientel. Det er nogenlunde nøgleordene for Søpromenaden.
Menukortet har alt, hvad hjertet begærer af gammeldags dansk mad, men vi har selvfølgelig fokus på national retten. Her får du stegt flæsk ad libitum, med hvide kartofler, persillesovs og hakkede rødbeder til den fine pris af 169 kr.
Søpromenaden er placeret på hjørnet af Sortedamssøen, i Østerbrogade enden. Jeg kan klart anbefale at man tager en omgang flæsk, og derefter bevæger sig over på nabocafén (Den Franske Café) og får en aftendrink.
Hvor: Sortedam Dossering 103, 2100 København Ø
Pris: Ad libitum for 189 kr.
Frank’s Kro – stegt flæsk på Nørrebro eller som take away
Den tidligere Guldkroen er i dag lavet om til Frank’s Kro, som serverer klassisk dansk kromad. Klassiske danske retter i traditionelle rammer. Her serverer det hjertevarme, nærværende personale klassisk dansk kromad, sjusser og kolde øl, alt sammen imens der spilles danske hits ude af højtaleren. De elsker gammeldags solid dansk mad, som er lavet fra bunden og med stor omhu. Maden er lige efter bogen lavet af kvalitetsråvarer, respekt og kærlighed til den danske madkultur.
Hvor: Fredensgade 11, 2200 København N
Pris: Ad libitum for 265 kr. Take away 195 kr.
Rio Bravo – den klassiske og billigste stegte flæsk i København
Rio Bravo har en hel sektion på deres hjemmeside dedikeret til stegt flæsk. Stegt flæsk med persillesovs er en favorit blandt deres gæster, og dette kan man få alle ugens dage ad libitum.
Om det er en skøn sommerdag eller mørk vinteraften, så er der flæsk på menuen. De steger 4 tons stegt flæsk om måneden, så de ved, hvordan det skal gøres!
Hvor: Vester Voldgade 86, 1552 København V
Pris: Ad libitum for 169 kr.