Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Tilbring en dag på Vesterbro: Den store guide til hvad du skal se og opleve

Vesterbro var engang kendt som en af Københavns mere rå bydele, der både husede sexsælgere, stofmisbrugere og hjemløse. Det gør bydelen stadig, men den har alligevel gennemgået en forvandling i takt med at både hippe børnefamilier, kreative kunstnertyper og kulturelite og akademikere de seneste år har gjort deres indtog. 

Nu er Vesterbro et af de hippeste og mest eftertragtede københavnerkvarterer, og der er næsten ikke dét, som bydelen ikke kan tilbyde – om det så er kulturoplevelser, shopping, gastronomi eller gode gåruter.

Vi har lavet en komplet guide til en dag på Vesterbro. Her kan du både finde inspiration til hvad du skal spise, hvad du skal opleve, hvor du skal shoppe, hvor du skal gå i byen og sidst men ikke mindst – hvor du får den gode natmad.

Du kan altså trygt læne dig tilbage og læse med, hvis du skal tilbringe en dag (eller flere!) på Vesterbro.

 

Læs også: Restauranter med fokus på bæredygtighed i København

 

Morgenmad

En lang og begivenhedsrig dag på Vesterbro, skal selvfølgelig starte ud med et godt og solidt morgenmadsmåltid. Det er der heldigvis utallige muligheder for på Vesterbro.

Cadence – det lækreste bagværk

 

Cadences
Foto: Cadences Instagram

Hvis dagen skal startes på ægte københavner-manér, så kan man ikke komme udenom et godt stykke surdejs-bagværk. Og dét kan du få hos Cadence, som består af både bager og café, og hvor de både serverer surdejsbrød og wienerbrød, men også mere avancerede morgenmadsretter. Cadence laver desuden lækker kaffe og juice, som jo også hører sig med til et godt morgenmåltid.

Læs mere på Cadences hjemmeside.

 

Mad og Kaffe – byg din egen brunch

Foto: Mad og Kaffes Instagram
Foto: Mad og Kaffes Instagram

Er du b-menneske, eller har du måske været en tur i byen? Så er det måske et lækkert brunchmåltid, du skal have dig. Mad og Kaffe er nogle af de bedste indenfor brunch, og hos dem kombinerer du selv dine brunchfavoritter ud fra deres lækre og varierede brunchkort. 

Læs mere på Mad og Kaffes hjemmeside. 

 

Frokost

La Foretta – frokost på farten

Jeg fristes til at sige, at La Foretta er lidt af en institution på Istedgade. De laver de lækreste og mest greasy pizzaslices, og jeg tør godt garantere, at alle inkarnerede vesterbro-folk har smagt deres pizzaslices, som særligt egner sig godt til en frokost på farten.

Læs mere på La Forettas hjemmeside. 

 

District Tonkin – vietnamesisk frokost

Foto: Salka Cordt Andersen
Foto: Salka Cordt Andersen

District Tonkin serverer autentisk vietnamesisk mad i topklasse. Og ikke kun maden er autentisk – når du træder ind ad døren, er det næsten som at befinde sig midt i Ho Chi Minh med plastikstole på gulvet og elmaster i loftet. Her kan du bestille lækre vietnamesiske klassikere som banh mi, pho of forårsruller. 

Læs mere på District Tonkins hjemmeside. 

 

Kaffebarer

Prolog – kaffe i allerhøjeste kvalitet

Prologs
Foto: Prologs Instagram

Prolog er en ultrapopulær kaffebar i Kødbyen, hvor der altid er propfyldt med kaffeglade mennesker. Og det kan man sagtens forstå, for folket bag Prolog brygger en af byens bedste specialkaffer. De rister selv deres egne bønner, og så går de ekstremt meget op i håndværket og kvaliteten på kaffen, som de også har vundet flere priser for.

Læs mere på Prologs hjemmeside. 

 

Navnløs Kaffebar – den hyggelige caféoplevelse

vesterbro
Foto: Navnløs’ Instagram

Navnløs er en superhyggelig og lækker kaffebar på Enghave Plads, hvor du får serveret en god kop kaffe. Udover kaffe serverer de blandt andet en lækker hjemmelavet lemonade og forskelligt bagværk. Derudover er Enghave Plads et skønt sted, og du kan også tage din kaffe to go, og gå en tur i Enghave Parken.

Læs mere på Navnløs’ Facebook-side.

 

Aftensmad

Der er sindssygt mange lækre restauranter og spisesteder på Vesterbro. Jeg vil gå så langt som at sige, at du kan smage på mad fra alle verdenshjørner og i alle prisklasser. I denne guide runder vi Italien og Japan, og så må vi have de andre til gode.

Mangia – autentisk italiensk

vesterbro
Foto: Mangias Instagram

Mangia er et oplagt sted, hvis du skal have en restaurantoplevelse udover det sædvanlige. Restauranten serverer fremragende og autentisk italiensk mad, og på menukortet finder du blandt andet håndskåret tatar, håndlavet pasta i alle afskygninger og hjemmelavet tiramisu. Restauranten er i den dyrere prisklasse, men der også garanti for en gastronomisk oplevelse i særklasse.

Læs mere på Mangias hjemmeside.

 

Ramen to Bíiru – uformelt og lækkert

vesterbro
Foto: Ramen To Beirut Instagram

Ramen to Bíiru er et uformelt og hipt spistested på Vesterbro. Konceptet er simpelt, for der er ikke meget andet end ramen på menukortet – til gengæld er der mange at vælge i mellem, og du kan være sikker på, at de er velsmagende. Som et ekstra plus er det prisvenligt!

Læs mere på Ramen To Bíirus hjemmeside.

 

Barer

Lidkoeb – den perfekte cocktailbar

Lidkoeb er en af Vesterbros absolut lækreste og hyggeligste cocktailbarer. De har et overdådigt cocktailkort, og så har de en dejlig baggård, som især kan anbefales, når solen begynder at titte frem.

Læs mere på Lidkoebs hjemmeside. 

 

Mesteren og Lærlingen – fadøl i solen

vesterbro
Foto: Mesteren og Lærlingens Instagram

Mesteren og Lærlingen er en af Kødbyens ældste slagterbodegaer, og er et oplagt sted at drikke en kold øl. Stemningen er uformel og hyggelig, og om sommeren er det et af de absolut mest populære mødesteder, hvorfor man skal komme i god tid, hvis man skal nyde en øl i solen med sine venner.

Læs mere på Mesteren og Lærlingens Facebook-side.

 

Generelt er hele Kødbyen spækket med gode gå-i-byen-steder. Eksempelvis Noho og Kødbyens Rosébar hvor du kan drikke drinks og vin, Jolene og Gorilla hvor du kan drikke drinks og danse, eller Baggen (tidligere Bakken) og KB3 som er natklubber.

Natmad

Enhver festlig aften med drinks og dans, skal vel afsluttes med en god bid natmad? Og selvom man måske kan fristes til at lægge sin vej forbi McDonalds på Hovedbanegården, så er det altså ikke der, man får en rigtig Vesterbro-natmad. I stedet bør man udnytte Istedgades mange muligheder for en god og greasy natmad. Jeg har to helt oplagte bud:

 

Isted Grill – den berygtede flæskestegssandwich

Jeg ved, at jeg også skrev det om La Forretta, men Isted Grill ER en Istedgade- og Vesterbro-institution. Ved en hurtig google-søgning beskrives Isted Grill både som legendarisk og ikonisk, men har man været der, behøver man slet ikke en google-søgning for at konkludere dette. Grillen, der ikke ved første øjekast ser ud af så meget, serverer byens bedste (og nok også billigste) flæskestegssandwich til den nette sum af 37 kr. Den perfekte natmad. Pro tip: Bestil den med bernaisesovs for en endnu mere greasy natmad. 

Isted Grill har annonceret at ejeren takker af efter 45 år, men at selve grillen formentlig ikke lukker – vi krydser fingre.

Læs mere på Isted Grills hjemmeside.

 

Kebab på Istedgade

Vesterbro og især Istedgade er et mekka for kebab, og bølgerne kan sagtens gå højt, hvis du spørger de helt inkarnerede Vesterbro-kendinge til, hvor du får den bedste kebab. Min personlige favorit er Ankara, men også Pasha Kebab og Kebabistan er nogle af de helt store stjerner inden for Vesterbros kebabudvalg.

Skal din kebab have et fancy touch, kan du tage forbi Killer Kebab på Viktoriagade, hvor de arabiske fladbrød er udskiftet med surdejsfladbrød – det egner sig dog bedre til frokost eller aftensmad, da de lukker kl 21 i weekenden.

 

Hvad skal du opleve?

Nu har vi styr på, hvor du skal spise på Vesterbro, men dagen skal jo også gå med andet end at spise. Og der er heldigvis masser af spændende ting at opleve på Vesterbro. Her er nogle bud på, hvad dagen kan gå med.

 

Folkehuset Absalon – Socialt samlingspunkt på Vesterbro

Absalon er en gammel kirke, der nu er omdannet til et kultur- og forsamlingshus. Absalon fungerer som socialt samlingspunkt for folk i alle aldre, og de har et hav af spændende aktiviteter og arrangementer. Det kan være fredagsbar i keramikværkstedet, vinyasa yoga, linoleumstryk, podcastværksted og croquis, for blot at nævne nogle eksempler. Udover alle aktiviteterne afholder Absalon fællesspisning i hverdagene, og i weekenderne slår de dørene op for fest og dansk – ofte med særlige temaaftener. Fredag d. 3. marts er der eksempelvis “Absalon Got Soul.”

Absalons hjemmeside.

 

Ritas Blå Lopper – loppemarked på Sønder Boulevard

Hver 1. søndag i måneden afholdes det kæmpe loppemarked, Ritas Blå Lopper, på Sønder Boulevard. Her kan du både booke stand og gå på genbrugsjagt.

Link til event

 

Kødbyen – Vesterbros hippeste kulturområde

Kødbyen er ikke en decideret oplevelse, men et kvarter der virkelig er værd at besøge. Oprindeligt har Kødbyen – som navnet også indikerer – huset kødindustrien, og der er stadig gamle industribygninger og stalde. Nu er kvarteret dog blomstret op og er blevet en slags toptrendy kulturel klynge. Her finder du både gallerier, lækre restauranter og barer og natklubber.

 

Vega – musikoplevelsen

Vega er et spillested på Vesterbro, som afholder koncerter og events. Det er selvfølgelig forskelligt fra dag til dag, hvad der er på programmet i Vega, men i marts måned kan du eksempelvis høre Lamin, Ude af Kontrol eller Richard Farell, eller du deltage i et stort event af KVINFO på Kvindernes Internationale Kampdag.

Gå på opdagelse i Vegas kalender.

 

Shopping

Der er mange gode shoppingmuligheder på Vesterbro. Vi har samlet 3 forskellige slags butikker, som er værd at besøge.

Kyoto – high end fashion

Kyoto er en trendy tøjbutik på Istedgade, som forhandler tøj og sko fra high end-mærker som Ganni, Soulland, Salomon, Wood Wood, Operasport og Love Child – for bare at nævne et udvalg.

Læs mere på Kyotos hjemmeside.

 

Szoba Store – vintageperlen

Ingen shopping-guide uden en genbrugsbutik på listen, og her er Szoba Store en kæmpe Vesterbro-anbefaling. Hos Szoba finder du nøje kurateret vintage tøj til både mænd og kvinder. Det er både stilrene og tidsløse items, men også vintage pieces der harmonerer godt med tidens trends.

Læs mere på Szobas Instagram. 

 

Dora – design og interiør

Dora er en interiør- og designperle på Værnedamsvej, hvor du bestemt bør tage forbi, hvis du er på udkig efter fine ting til hjemmet eller en sød værtindegave. Dora forhandler både nye designervarer og unikke vintage fund.

Læs mere på Doras hjemmeside. 

 

Læs også: Museer med gratis indgang i København

I samme kategori

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
Pub-quiz

Forsiden netop nu

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
Amazing Space
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

dsc7699
Dining Six. Cinco
ROJA_1920x1080-2-1
Copenhagen Light Festival

Mad og drikke

Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen
fars-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Annoncørbetalt

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
Pub-quiz