Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Cisternerne

Gå under jorden i Søndermarken og oplev en fortryllende underverden af drypsten, efterklang og samtidskunst i skøn forening. Cisternerne er et af de mest bemærkelsesværdige steder i København. Du vil ikke fortryde at lægge vejen forbi!

Hvad er Cisternerne og hvad kan man opleve?

Cisternerne under Søndermarken overfor Frederiksberg Slot gemmer på en underjordisk, kulturel oplevelse, du sent vil glemme. For dybt under den grønne springvandsplæne findes et koldt, fugtigt og dunkelt univers, der henleder tankerne på forladte katedraler og mystiske gravkamre. Og hér – hvor luftfugtigheden nærmer sig 100% og solens stråler næsten aldrig finder ind – kan man opleve kunstudstillinger og begivenheder, der alle har det til fælles, at de tager udgangspunkt i stedets særlige klima, arkitektur og miljø.

Det er en helt speciel oplevelse at besøge Cisternerne – både for børn og voksne. Husk at bestille billetter og pak’ en ekstra sweater: Og så er det ellers bare med at komme afsted!

Et vandreservoir fra 1800-tallet
Frederiksbergs underjordiske skatkammer har ikke altid været et magisk udstillingssted tilgængelig for offentligheden. Tilbage i 1850’erne, hærgede en koleraepidemi og slog flere tusind københavnere ihjel. Derfor anlagde man Cisternerne, der dengang blev brugt til at rense hele hovedstadens drikkevand – og sådan reddede man hele byen fra kolera! Vildt nok, ikke?

Mange år senere tømte man Cisternerne for vand, og først da København blev europæisk kulturhovedstad i 1996, tog Frederiksberg Kommune og galleristen Max Seidenfaden initiativ til at bruge Cisternerne som udstillingsrum og venue for kulturelle arrangementer. Siden har de underjordiske gemakker huset alt fra techno- og klassiske koncerter til udstillinger med kunstkendisser som Per Kirkeby, Bjørn Nørgaard og Robert Jacobsen.

Pressefoto: Torben Eskerod

Udstilling: Event Horizon af Tomás Saraceno
(d. 2/6 2020 –  d. 31/11 2021)

I 2020-2021 kan man tage på en eventyrlig, underjordisk rejse i udstillingen Event Horizon, der er skabt af den argentinske stjerne-kunstner Tomás Saraceno. Udstillingen skal opleves fra båd, for Cisternernes kamre er endnu engang blevet fyldt med vand. I det fugtige mørke, sejler man på egen hånd rundt mellem Saracenos enorme skulpturer, der lyser op og spejler sig i det blikstille hav.

I Event Horizon rejser Saraceno spørgsmål til menneskets fremtid på jorden. Hvordan ser den ud? Og hvordan skal vi tilpasse os den? Kan vi gøre som vandedderkoppen, der hele tiden finder nye måder at leve på? Eller må vi drukne inden vi finder en løsning? Udstillingen sparker gang i tankerne og er skrigende aktuel netop nu.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende – og jeg tør godt love, at du heller ikke har!

Udstillingsperioden er netop blevet forlænget til november 2021, men holder lukket fra d. 21. december til d. 1 februar. Pga. Covid-19-restriktioner skal du bestille billetter i forvejen. Det er muligt at bestille en måned frem. Book billet hér

Entré:
125 kr. for voksne
80 kr. for børn under 18 år.

Foto: Palle Bo Nielsen & Aristea Kildegaard Pappas

Aftenomvisninger og workshops
Flere gange om året inviterer Cisternerne til spændende aftenomvisninger og lærerige workshops.

De særlige aftenomvisninger er for dig, der gerne vil blive klogere på Cisternernes aktuelle udstilling. Omvisningen foregår den første søndag i hver måned. Hér får man en dybere indføring i kunstnerens arbejde og de tanker, der ligger bag de udstillede værker, samt en levende fortælling om Cisternernes historie, arkitektur og klimatiske forhold. Prisen pr. billet ligger på 150 kr. og kan bookes hér.

I årets varme måneder byder Cisternerne også på sjove workshops for store og små. Dette års workshops tog udgangspunkt i Event Horizon, og hér kunne man blive klogere på hvad et økosystem var for en størrelse – og lave sit helt eget! Cisternernes workshops afholdes over jorden i Søndermarken. Det koster 150 kr. for en voksenbillet og 95 kr. for en børnebillet (u. 18 år).

Hold øje med Cisternernes omvisninger, arrangementer og workshops på Facebook.

Cisternerne er en del af Frederiksbergmuseerne, som også tæller Storm P Museet, Alhambra, Møstings Hus og Bakkemuseet.

I samme kategori

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
cover-2
K-benhavn-1

Populære kategorier

Information