Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Fem anderledes museer i København

Sommeren er gået på hæld, og vi har nu den udsøgte fornøjelse af flere grå regnvejrsdage. Og hvad skal man så gøre, hvis det regner, og man eksempelvis ikke kan finde kastanjer og lave kastanjedyr?

Mit forslag er, at man kan tage på museum, og derfor har jeg fundet fem museer, som du måske ikke vidste fandtes i København.

Barbiemuseum

Barbiemuseet opdagede jeg selv i slutningen af sommeren, og jeg bliver simpelthen nødt til at komme derhen engang. Og fordi jeg selv er spændt på at komme afsted, bliver jeg nødt til at dele denne lille perle med alle andre museumsinteresserede!

Barbiemuseet indeholder barbiedukker helt tilbage fra 1959, hvor den første Barbiedukke blev lanceret. Så ikke nok med at du kan opleve dukkernes fysiske udvikling, så er det også et indblik i tøjmoden gennem de sidste 50 år.
Så hvis du vil opleve tusindvis af Barbiedukker stå side om side sammen med Barbies kæreste, Ken, veninder og kæledyr, så er det her museum uden tvivl stedet for dig!

Selvom Barbiedukker er legetøj, tror jeg på, at det er sjovt for folk i alle aldre at komme og kigge dukkerne, og mon ikke de fleste vil komme til at udbryde ”ej, den havde jeg også!”

Åbningstider:
Efter aftale på 38 10 30 23

Entre:
30 kroner

Adresse:
Borupsallé 180
2400 København NV

Cirkusmuseum

Hvis du er frisk på et museum, hvor du kan udleve dine drømme som cirkusartist, så har du nu muligheden for selv at træde ind i manegen hos Cirkusmuseet i Hvidovre.

Med den interaktive udstilling kan du opleve en cirkusforestilling, mens du sidder i en trapez, eller du kan opleve følelsen af at køre på line 21 meter over jorden. Du kan også se sjældne filmklip fra forskellige cirkusforestillinger med blandt andet heste, tigre og løver. Der er også udstillede kostumer og rekvisitter fra nogle af de største cirkusartister gennem tiden – blandt andet det revolutionerende hotpantskostume fra Nelly Jane Benneweis samt en lille flig af Truxas største hemmelighed: tankelæserrummet.

Der åbner også to nye permanente udstillinger i uge 42 2016: ”Med pisk eller gulerod” og ”I klovnens fodspor”, der handler om henholdsvis dyrene i cirkus og om klovnen. De indeholder sjove klip, flotte kostumer og ikke mindst muligheden for at blive klogere på forskellige holdninger til dyrene i cirkus.

Åbningstider:
Søndag-torsdag: 10-15

Entre:
Voksne: 50 kroner
Børn under 18 år: gratis ifølge med voksne

Adresse:
Hovedporten 6 2650 Hvidovre

Du kan finde mere information på Cirkusmuseets hjemmeside.

Københavns Fængslers Museum

Nu har du muligheden for helt frivilligt at komme bag lås og slå. Dog med den viden at du kan komme derfra igen, når du har lyst!

Fængselsmuseet giver dig et indblik i historien om det københavnske fængselsvæsen helt tilbage fra 1662 og frem til i dag.Du kan se udstillinger med autentiske genstande, der er indsamlet fra fængslerne i København. Du kan blandt andet se legetøj, der er blevet produceret af tidligere indsatte, undvigelsesremedier og ulovlige genstande. Der er også eksempler på fængselsceller, som er indrettet med udgangspunkt i tidligere tidsperioder og mere nutidige celler.
Note: Museet er ikke er handicapvenligt. Der er flere trapper uden elevator.

Åbningstider:
Tirsdag: 10-16.Der lukkes for indgang klokken 15.00

Entre:
20 kroner

Det er kun muligt at betale med kontanter. Betalingskort modtages ikke.

Adresse:
Vestre Kirkegårds Alle 1A, st.
2450 København SV

Cisternerne

Hvis du nogensinde har været i udlandet, har du måske været i en dyb, fugtig og stor drypstenshule, men vidste du, at vi midt i København faktisk har en drypstenshule? Jo, den er god nok, at du kan komme under jorden i Søndermarken, hvor du kan opleve vores egen lokale drypstenshule.

Du kan faktisk opleve drypstensdannelse flere steder i København, da det ikke er et ualmindeligt fænomen i gangtunneller, metrostationer m.m., men vi har kun én drypstenshule i Danmark.

Cisternerne fungerede som drikkevandsreservoir indtil 1933, men blev først tømt for vand i 1981. Og da København var europæisk kulturby i 1996, blev Cisternerne taget i brug som udstillingsrum, og det fungerer de den dag i dag stadig som. Cisternerne fungerer derfor som en samlet pakke af udstilling og drypstenshule.

Åbningstider:
Tirsdag-søndag: 11-17
Mandag: lukket

Entre:
Voksne: 50 kroner
Seniorer (+65): 40 kroner
Studerende: 40 kroner
Børn under 18: Fri entré

Adresse:
Søndermarken
2000 Frederiksberg

Du kan finde mere information på Cisternernes hjemmeside.

Davids Samling

C. L. David var højsteretssagfører og kunstsamler, og selvom hans navn umiddelbart ikke ringer en klokke, skal det da endelig ikke holde dig tilbage fra at besøge hans samling af kunstværker i hjertet af København.

Museet har faktisk til huse i netop den bygning, hvor C. L. David selv boede og i en af nabobygningerne. Samlingen består af tre permanente samlinger: Islamisk samling, Ældre europæisk samling og Nyere dansk samling.Den islamiske samling udgøres af kunsthåndværk fra det 7. århundrede og frem til det 19. århundrede fra en spændende område fra Spaniens i vest til Østkina og fra Usbekistan i nord til Yemen i syd.Den ældre europæiske samling indeholder kunst fra det 18. og 19. århundrede. Der er en god blanding af møbelkunst, porcelæn, sølvtøj og malerier.Den nyere danske samling er skulpturer og malerier af danske kunstnere fra tidsperioden 1880-1950.

Note: Museet gør opmærksom på, at skoleklasser ofte besøger museet tirsdag, onsdag, torsdag og fredag – især om formiddagen.

Åbningstider:
Tirsdag til søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: lukket

Entre:
Gratis

Adresse:
Kronprinsessegade 30
1306 København K

Du kan finde mere information på Davids Samlings hjemmeside.

Jeg ønsker alle skønne museumsbesøg!

I samme kategori

forside
forside
RODEO herrefrisør København
saunagus i København CopenHot

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

forside
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
Pub-quiz
BLACK-FRIDAY--1-

Populære kategorier

Information