Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sommeren på Ofelia Plads – velkommen udenfor

Ofelia Plads byder på alt fra klassisk musik på Kyssetrappen med Thomas Buttenschøn og ANYA, til en uge med Shakespeare, dans i verdensklasse på molespidsen og en weekend med den skønneste midsommer-fejring.

Se programmet for sæson 2019 på Ofelia Plads her.

Læs også: Her er de bedste brunch steder i København

27. – 31. maj: Shakespeare

Shakespeares – A Midsummer Nights Dream er en komedie om kærlighed, jalousi og alle de store følelser. Stykket er over 400 år gammelt, men evigt aktuelt.
Stykket spilles på engelsk og bliver opført af After Hours Theatre Company i samarbejde med Det Kongelige Teater.

Shakespeare – A Midsummer Nights Dream

Juni på Ofelia Plads

22. – 23. juni: Ofelia Midsommer

Heldagsfestivalen Ofelia Midsommer er i år lørdag den 22. juni. I 2018 tiltrak den tusindvis af gæster, og i år udvides festivalen med et børneprogram. Koncertnavne og hele programmet for Ofelia Midsommer offentliggøres senere. Traditionen tro er der også bål, tale og fællessang på Sankt Hans aften søndag den 23.juni.

24. juni – 19. august: Tango

Hver søndag fra den 24/6 til 19/8 kl. 18-22 kan du prøve kræfter med tango, på molen foran Restaurant Ofelia i Skuespilhuset. Der er intro den første time og efterfølgende milonga de næste tre timer. Det er dermed både for  nysgerrige nybegyndere og erfarne tangodansere.
Læs mere om disse tango events her.

Hver torsdag i juni med Klassisk på Kyssetrappen

Kl. 17-18: Koncert
Ca. 16.30 – 16.50: Kunstnersamtale

6. juni: KOTTOS

Kvartetten KOTTOS siger, de spiller folkemusik fra et land, der aldrig har eksisteret. Virtuose og skæve melodier præger kvartetten, der har en mildest talt utraditionel kombination af instrumenter. Det er Bjarke Mogensen på accordion, Pernille Petersen på fløjte, Christos Farmarkis på bouzouki og Josefine Opsahl på cello. Til Klassisk på Kyssetrappen vil KOTTOS genbesøge klassiske værker af komponister som Vivaldi, Rimskij-Korsakov og Grieg.

13. juni: Thomas Buttenschøn og Who Killed Bambi

Den folkekære sanger og sangskriver Thomas Buttenschøn brød igennem i 2006, og nu kan du opleve ham i en helt særlig konstellation med strygesekstetten Who Killed Bambi. Publikum bliver til koncerten budt på en intens og vellydende crossover koncert med sange fra Buttenschøns album ”Er der godt vejr i himlen?”.

Who Killed Bamibi er et dansk ensemble, der består af seks rutinerede strygere, som sammen har specialiseret sig indenfor de rytmiske genrer. Siden debuten i 2009 har de spillet sammen med både danske og internationale musikere som Father John Misty, Oh Land, Rod Stewart, Steffen Brandt, Pernille Rosendahl og Teitur.

Læs også: Find de bedste frisører i København

20. juni: Ofelia Kvartetten v/Det Kongelige Kapel

Ofelia Kvartetten er dannet til lejligheden: Tre strygere og en oboist spiller op for Kyssetrappens gæster. Alle fire musikere er til dagligt ansat i Det Kongelige Kapel, og kvartetten fortæller både om det daglige arbejde i et operaorkester og om de to stykker musik fra Mozarts levetid, som vi skal høre. Var det den slags musik, man hørte i tiden, hvor Københavns slot Christiansborg brændte i 1794?

Ensemblet består af Henrik Goldschmidt på obo, Grit Dirckinck-Holmfeld Westi på violin, Nanna Hartmann Rasmussen på bratsch og Kristian Nørby på cello. Denne eftermiddag skal vi høre Louis Massonneau (1766-1848) – Kvartet nr. 1 i F-Dur i tre satser:  1) Allegro moderato 2) Adagio 3) Andante von Variazioni. Og Josef Fiala (1748-1816) Kvartet nr. 2 i F-Dur i fire satser: 1) Allegro spirituoso 2) Menuetto 3) Andante 4) Allegro

27. juni: Aros Guitar Duo

Aros Guitar Duo består af Mikkel Egelund Nielsen og Simon Wildau. Simon og Mikkel mødte hinanden i 2009, da de begge studerede ved Det Jyske Musikkonservatorium. Begge guitarister har vundet fornemme priser som solister ved konkurrencer i udlandet og har som duo også haft succes ved flere internationale konkurrencer for kammermusik med guitar.

Duoen spiller denne dag kammermusikalske værker på guitar af blandt andre Wayne Siegel, Martin Lohse, Paulo Bellinati og Asger Buhr. Når du lægger vejen forbi Kyssetrappen, kan du forvente alt fra virtuos, funky bluegrass over smuk minimalistisk impressionisme og brasiliansk guitarekvilibrisme for fulde udblæsninger.

Ofelia Plads – Kyssetrappen

August på Ofelia Plads

9. – 11. august Dans i verdensklasse

Til august kommer Copenhagen Summer Dance for andet år i træk ned på pladsen. Det er Dansk Danseteaters traditionsrige forestilling,  med både danske og internationale dansere.

Alle oplevelserne på Ofelia Plads er gratis med undtagelse af Copenhagen Summer Dance, som man kan købe billet til via Dansk Danseteater.

Fire torsdage i august med Klassisk på Kyssetrappen

Kl. 17-18: Koncert
Ca. 16.30 – 16.50: Kunstnersamtale

1. august: ANYA og Who Killed Bambi

De klangfulde strygere Who Killed Bambi leverer rytmiske toner til den dansk-amerikanske sangerinde ANYAs sprøde R&B-lyd. Oplev dem sammen i en unik konstellation, når de indtager den flydende koncert-pram ud for Kyssetrappen.

ANYA er en dansk-amerikansk sangerinde, der brød igennem i 2015 med sin debut-EP ”The Credit”. Hun forener skandinavisk pop med amerikansk R&B og bringer undervejs elementer af hip-hop, jazz og soul i spil. Du kender hende fra hits som ’Greet me’, ’Snap Back’ og senest ’Avalanche’.

Who Killed Bamibi er et dansk ensemble, der består af seks rutinerede strygere, som sammen har specialiseret sig indenfor de rytmiske genrer. Siden debuten i 2009 har de spillet sammen med både danske og internationale musikere som Father John Misty, Oh Land, Rod Stewart, Steffen Brandt, Pernille Rosendahl og Teitur.

8. august:  Nightingale String Quartet

Nightingale String Quartet har spillet over hele verden og vundet flere priser. I 2014 blev de bl.a. tildelt Gramophones award som ”Young artist of the year”, som det første ensemble i prisens historie. Strygerkvartetten består af Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard på violiner, Marie Louise Broholt Jensen på bratsch og Louisa Schwab på cello. Kernen af kvartettens identitet er en fælles passion for det fantastiske strygekvartetrepertoire. Nightingale String Quartet er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

22. august: Offentliggøres senere

Læs også: Her finder du de bedste padel tennis baner i København

29. august: Sebastian Wolff (Kellermensch) og Who Killed Bambi

Sæsonen slutter af med en mildest talt uforudsigelig koncert, når rockmusikeren fra bandet Kellermensch, Sebastian Wolff, slår sig sammen med strygerne fra Who Killed Bambi.

Sebastian Wolff modtog i 2017 Statens Kunstfonds store arbejdslegat, bl.a. med begrundelsen “Sebastian Wolff fornyer dansk rockmusik med sin sangskrivning… Med en kombination af knusende melankoli og tung råstyrke i både komposition og tekst, føres vi som lyttere ind i et unikt univers med internationalt format.” Gaffa inkluderede i 2018 Kellermensch album “Goliath” på en 15. plads over de bedste danske albums de seneste 35 år.

Se det fulde program med flere detalje om Ofelia Plads her, eller klik her og bliv inspireret til de mange andre musik og filmoplevelser der sker i København.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
Amazing Space

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
VesterbroStreetpartyHeader-01
generator-copenhagen-playbar-7
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information