Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

7 besøgsværdige gallerier i indre København

København er et vaskeægte mekka, når det kommer til at huse nytænkende, inspirerende og kreative kunstgallerier. Mange af dem findes helt belejligt inde omkring Indre By, så du kan sagtens nuppe flere lige i rap, hvis kunstsulten for alvor melder sig. Og bedst af alt, er det næsten altid gratis at besøge gallerier – det bliver altså kun en dyr affære, hvis du for alvor forelsker dig i noget af kunsten: Dén kan nemlig for det meste købes!

Læs også: Her er byens bedste burgerbarer

Vi har været på galleri-tur i København og samlet vores 7 favoritgallerier. Har vi misset nogle? Så tip os gerne på tip@tipkbh.dk

Galleri Tom Christoffersen – oplev et flot galleri i København

TOM CHRISTOFFERSEN GALLERI
Foto: Galleri Tom Christoffersen INSTAGRAM

I noget, der godt kunne minde om en containerboks i et byhus, ligger Tom Christoffersens galleri. Her finder man både en hyggelig, nede-på-jorden atmosfære og stor variation i valget af kunstnere og udstillinger. Oplev alt fra værker af eleverne fra Kunstakademiet til retrospektive udstillinger med ikoniske kunstnere.

Lige nu kan man opleve udstillingen ‘No Forest In-Between The Trees’ af den iranske kunstner Neda Zarf Saz.

Adresse: Skindergade 5, 1159 København K
Du kan læse mere her.

Oppe under taget i en tidligere atelierlejlighed huserer Alice Folker, der udstiller altid spændende, ung og sprød samtidskunst. Hér bliver der holdt varierende og diverse udstillinger flere gange om året – og alle er altid velkomne til ferniseringer!

Lige nu kan man opleve udstillingen ‘Marken er Mejet’ af Tue Greenfort.

Adresse: Store Strandstræde 19, 5 tv, 1255 København
Du kan læse mere her.

Jonna Pedersen: Existence
Jonna Pedersen: Existence. Foto: PR

Davis Gallery, Contemporary Art, er det nye navn for galleriet på adressen Bredgade 69 (tidligere Bredgade Kunsthandel), hvorfra der har været drevet galleri i mere end 70 år! Med det nye navn har galleriet skiftet profil og samarbejder nu med en nøje udvalgt selektion af nulevende samtidskunstnere, som i deres kunst viser aktuelle strømninger.

Læs også: Københavns 3 bedste keramikskoler

Lige nu (fra d. 23 september) kan man opleve den danske kunstner Jonna Pedersens første soloudstilling ‘Existence’, som med farverige og levende referencer til popkultur, viser en række værker og inviterer beskueren til at spejle sig i tilværelsen.

Adresse: Bredgade 69, København K
Du kan læse mere her.

Etage Projects – galleri central i København

ETAGE PROJECTS
Foto: Etage Projects

Læs også: Guide til frisør København

Hos Etage Projects finder du smukke og inspirerende tværæstetiske kunst og design-udstillinger, der skubber til grænserne mellem funktion og abstraktion. Altså wow. Undertegnede taber altid kæben over hvilke kreative, visuelle mesterværker de formår at sammensætte i de små lokaler i Indre By.

Lige nu kan man opleve udstillingen ‘Alting er som det plejer, sådan kan vi bedst lide det’ af kunstnerkollektivet DANSK EXPORT.

Adresse: Borgergade 15E, 1300 København K
Du kan læse mere her.

MARTIN ASBÆK GALLERY
Foto: Martin Asbæk Gallery

I de højloftede, smukke lyse lokaler i Bredgade og altid med en perlerække af respekterede navne i udstillingsvinduet, ligger et af vores ultimative favorit-gallerier: Martin Asbæk Gallery. Det er altid en fed oplevelse at komme forbi det flotte galleri – og husk også at komme ovenpå og besøge ”lillesøster”-galleriet Arden Asbæk, der udstiller nye, upcoming kunstnavne.

Lige nu kan man opleve ‘What Difference does it Make’ af Clare Woods hos Martin Asbæk Gallery og ‘Mind Your Absence af Johanne Krogh Bertelsen, Sam Andrea & Vilmer Engelbrecht Schultz i Arden Asbæk.

Adresse: Bredgade 23, 1260 København K
Du kan læse mere her.

Format Artspace – to etagers galleri i København

FORMAT ARTSPACE
Foto: Format Artspace på Instagram

I det uhøjtidelige lille to-etagers galleri, Format Artspace, i Nansensgade, får man altid en hjertelig velkomst og en hyggelig, inspirerende kunstoplevelse. Og så er det faktisk heller ikke usandsynligt, at man kunne have råd til nogle af de udstillede værker: Ambitionen er nemlig at kunstnerisk kvalitet ikke behøver koste spidsen af en jetjager.

Lige nu kan man opleve ‘NATURLIGHEDER’ af Amanda Betz.

Adresse: Nansensgade 35, 1366 København K
Du kan læse mere her.

Overgaden – galleri i indre København

Ida Sønder Thorhauge: Between Eternity and Time
Ida Sønder Thorhauge: Between Eternity and Time. Foto: Anders Sune Berg

I en charmerende tidligere trykkeribygning, vendt ud mod den smukke, historiske kanal, ligger Overgaden i to etager. Hér er der fokus på samtidskunst og den danske og internationale kunsts nye og eksperimenterende stemmer. Hvert år præsenteres mellem otte og ti udstillinger, ligesom kunstnersamtaler, performances, filmvisninger og debatter også afholdes med stor succes og popularitet!

Læs også: Københavns bedste steder til at få brunch

Lige nu kan man opleve udstillingerne ‘Between Eternity and Time’ af Ida Sønder Thorhauge, ‘Comb a Hairy Doughnut Flat’ af Carl Emil Jacobsen og ‘Psychopathia Sexualis’.

Adresse: Overgaden neden vandet 17, 1414 København K
Du kan læse mere her.

I samme kategori

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
microphone-3989881_1920
67107472_10157221515909933_1817492621929480192_n

Populære kategorier

Information