Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Guide: Nytårsaften i København

Det bliver koldere, det bliver mørkere og de røde julehjerter lyser endnu engang Københavns strøg op. Julen nærmer sig med hastige skridt og det samme gør nytår. Glæder du dig også til at hoppe ind i 2024? Ved du dog stadig ikke helt, hvordan du skal fejre årets sidste aften endnu? Frygt ej – vi guider dig! Lige meget om du vil være hjemme og få menuen som take away, eller tage ud på restaurant og fejre aftenen.

Fejr nytår i København derhjemme og bestil maden udefra

Vil du nyde årets sidste dag med dine nære, i stedet for at stresse rundt i køkkenet? Vi har fundet hele ti fantastiske steder, hvor du kan få de lækreste nytårsmenuer hjem. Og der er både smæk på kvalitet og smag.

Med mulighed for at bestille både traditionelle, vegetariske og veganske menuer i forskellige prisklasser, er der noget for enhver!

Årets nytårsmenu fra DiningSix

DiningSix nytårsmenu
Foto: DiningSix

DiningSix sørger for, at du kan komme smagfuldt ind i det nye år uden at skulle bruge flere timer i køkkenet. De garvede restauratører har kreeret en tre-retters nytårsmenu i særklasse og en udførlig guide til tilberedning og anretning, så du er i gode hænder og roligt kan nyde årets sidste aften med dem, du holder af. Menuen fås også i en vegetarisk udgave, så der er noget for enhver smag.

Nytårsmenuen koster 325 kr. pr. kuvert.

Afhentning foregår på følgende adresser:
– Dortheavej 12, 2400 København NV
– Admiralgade 25, 1066 København K

Den klassiske tre-retters menu: 

Forret
Ovnbagt nytårstorsk med cremet hummerbisque tilsmagt med fløde & safran. Serveres med fintsnittede suppeurter & kaffir lime urteolie.

Hovedret
Helstegt oksemørbrad med reduceret okseglace tilsmagt med portvin. Serveres med kartoffelgratin med Gruyère-ost & honningglaserede skorzonerrødder med ristede hasselnødder. Hertil sprød salat med mizuna samt vinaigrette af dansk blomsterhonning & modnet balsamico.

Dessert
Luftig cheesecake på Digestive kiksebund med syrlig hindbærcoulis tilsmagt med japansk yuzu. Serveres med Oreo-crumble tilsat frysetørret hindbær.

Find den vegetariske nytårsmenu her. 

Til dig der vil spise ude nytårsaften

København har masser af fantastiske restauranter, hvor du og dine gæster kan nyde et vidunderligt måltid. Tager I ud på restaurant, slipper I både for oppyntning og opvask.

Vi har forsøgt at samle vores ultimative 10 favorit-nytårsrestauranter i listen herunder. Der er især én, der får vores mund til at løbe i vand: Læs hvilken længere nede!

Nytårsaften hos Corsa Vesterbro, Cofoco

Cofoco inviterer indenfor til nytårsaften på hele 12 af deres restauranter: Høst, Scarpetta (Islands Brygge og Rantzausgade), Vespa, Oyster & Grill, Spuntino, Vækst, Les trois cochons, Corsa Vesterbro, Llama, Restaurant Cofoco og Delphine. En aften hos Cofoco koster mellem 950-1800 kr. alt afhængigt af, hvilken restaurant I vælger.

På Corsa Vesterbro koster menuen 950 kr. og den klassiske menu ser sådan ud:

Snacks

 • Marinerede oliven med urter

Hertil: Furlani Alpino spumante

Forretter

 • Østers, bergamotte olie og chili pulver fra piemonte
 • Focaccia med rosmarin, parmesan og olivenolie
 • Stegt polenta med trøffel og pecorino
 • Burrata med tomater, ristede pinjekerne og basilikum

Hertil: Posca Bianca, Orsi San Vito, Emilia-Romagna Italien 2022

Hovedret

 • Rib eye, gremolata og citron
 • Stegte broccolini, pistacienødder og pecorino

Hertil: Barolo, Mario Marengo, Piemonte, 2018

Dessert:

 • Klassisk tiramisu
 • Limoncello, Petit four & kaffe

Hertil: Birbèt, Cascina Riveri, Piemonte, 2020

Menuen fås også vegetarisk, som man kan se her.

Underholdning

Underholdning i form af lege, konkurrencer, spil og andet kan være prikken over i’et på en nytårsaften, hvad end du fejrer den med venner eller familie. Vi har lavet en lille inspirationsguide, hvis du skulle være tom for idéer til, hvad jeres nytårs-underholdning skal være:

 • Quiz: Lav en quiz, der handler om jer, der fejrer nytåret sammen – få evt. festens deltagere til at sende en mærkelig/sjov/overraskende fact eller historie om dem selv, og lad så selskabet gætte hvem, der havde hvilken med. En anden ide kunne være at lave en quiz over året der er gået. Fx 15 spørgsmål om sjove, skøre eller kendte ting der er sket i det forgange år. Musikquizzer er også altid et hit!
 • BANKO: Ja, banko! Man kan spille banko på mange måder – musikbanko, filmbanko, kendisbanko: Ja, kun fantasien sætter grænser! Det eneste der skal til, er at du skifter tallene på den klassiske bankoplade ud med fx. musik-numre. Hvordan I laver spillet er op til jer! (Musik-banko med en 90’er-playliste på shuffle kan anbefales varmt!)
 • Gæt & Grimasser: Gæt og Grimasser er ALTID hylemorsomt – men forestil jer det, når det skal udføres af lettere berusede mennesker? En leg man aldrig går galt i byen med – især ikke nytårsaften!
 • Gæt en sang fra året: En anden type musik-quiz kan være, at lave to hold der skal gætte kendte sange fra året der gik. Her skal alle synge en sang på skift. Lav en playliste med årets bedste sange, og lad en gæst med høretelefoner synge en sang, som personens hold skal gætte.
 • Margrethe-skål: Klassikeren over alle klassikere! Men den er bare stadig sjov. Og den kan altid sætte gang i en fest!
 • Ryg mod ryg: Deltagerne sidder to og to, ryg mod ryg på to stole. Et udsagn læses op, fx: ”Hvem er den bedste til at danse?” Kun den ene af parrets deltagere må række en hånd i vejret – rækker ingen eller begge deres hænder op, har de tabt. Spillet fortsætter til kun ét par er tilbage.

Tilbage er der bare at sige: Rigtig godt nytår fra alle os til alle jer!

I samme kategori

67107472_10157221515909933_1817492621929480192_n
Udvalgt
440156083_1057262185960025_6850122099405692653_n
Skærmbillede 2024-05-17 kl. 12.39

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
VesterbroStreetpartyHeader-01
67107472_10157221515909933_1817492621929480192_n
generator-copenhagen-playbar-7

Populære kategorier

Information